Trends 2020

Skrevet af Gitte Clausen Bruun, CEO

Fra 2020 og i årene fremover kan vi ikke undgå at berøre begrebet ”bæredygtighed” i udviklingen af nye produkter.


På Jarnes har vi i mange år tilstræbt at arbejde så bæredygtigt som overhovedet muligt. I produktionen anvender vi blandt andet genbrugskarton, -papir, -plast og limtyper, som er tilladt uden specielle udsugningsformer. Derudover har vi gennem mange år sorteret vores affald og overskydende materialer.

Bæredygtighedstanken er for os derfor langt fra fremmed, og vi er glade for, at der nu sættes så stort et fokus på emnet. Vores input omkring Trends for 2020 bærer derfor også stort præg af bæredygtighedstankegangen.

Bæredygtige emballager er ikke kedelige

Bæredygtige emballager behøver bestemt ikke at være kedelige og grå, men kan udmærket udstråle eksklusivitet. De historier, som ligger bag udviklingen af de bæredygtige råvarer til emballagen, er ofte meget interessante og vidner om en opmærksomhed rettet mod ressourcespild og forbrug, som vi alle bør være opmærksomme på.

Bæredygtighed er meget andet end genbrugspapir – fantasien og tankerne bag bæredygtighed bliver yderst interessante, når affald pludselig kan omdannes til materialer, vi kan bruge i vores produktion.

Fra affald til skønne papirer

Vi er lige nu i gang med et stort projekt, hvor affald fra frugter, blomster, nødder og diverse citrus-skaller omdannes til de skønneste papirer til beklædning af æsker. En fantastisk historie, der giver emballagen ekstra stor værdi, uden at æskerne nødvendigvis bliver dyrere i indkøb.

Hvorledes kan mine emballager udtrykke ”bæredygtighed”, således mine kunder sanser, at vi gør en forskel?

Du kan foretage flere aktive valg, således dine æsker fremstår mere bæredygtige og miljøvenlige. En stor trend inden for valg af papir er lige nu en ubestrøget papir. Det ubehandlede look fremtræder mere råt og naturligt. Papirfibrene fremtræder meget tydelige og giver papirets overflade struktur og liv. Du fortæller derved din omverden, at du er bevidst om bæredygtighed, samt at du tilsidesætter overdreven brug af kemikalier til overfladebehandlinger.

Kombinationen af det bæredygtige og eksklusive look

Du kan sagtens anvende det bæredygtige papir kombineret med de gamle og traditionsrige trykmetoder. Kontraster har altid været et stærkt udtryksmiddel.

Vi kan varmt anbefale et valg af bæredygtigt papir kombineret med diverse eksklusive prægetyk. Et prægetryk med guld, sølv eller kobber kan få selv det mest neutrale papir til at stråle.
Et ophøjet tryk (embosset tryk) er også et stærkt virkemiddel. Et ophøjet tryk er ofte et udtryk for diskret elegance.

Partielle lakeringer eller kacheringer er også fantastiske muligheder, som alle appellerer til vore sanser, men på hver deres måde.

Brug disse stærke virkemidler for at gøre dine æsker lækre og tiltrækkende – det koster nødvendigvis ikke mere, men stiller blot krav til fantasi og kreativitet.

Certificeringer

Seriøse certificeringer er lig med information og kontrol, hvilket koster penge. Men det giver dig også trykhed i forhold til dit valg af råvarer, og det sender samtidig et stærkt signal til slutkunden omkring dit værdisæt. Forbrugernes viden omkring de forskellige certificeringer udvikles hele tiden, og vi skønner derfor, at dette kun bliver et endnu vigtigere parameter i fremtiden.

Vi kan anbefale, at du tager et aktivt valg omkring, hvad der er vigtigt for dig og dit brand i valget af råvarer, og derefter vælger, hvilken certificering som passer bedst til dit produkts profil.

Husk, at du altid er velkommen til at kontakte os for en uforpligtende snak, således vi kan kreere en emballageløsning, der passer til netop dit produkt. Ligeledes står vi fuldt ud til rådighed for uddybende spørgsmål.

"Mulighederne for emballageløsninger er uendelige – kun fantasien sætter grænser."

Gitte Clausen Bruun
Indehaver & adm. direktør