< tilbage 09-02-2023 - 09:23

Følg den grønne omstilling

- et kig ind i maskinrummet!

Hos Jarnes satte vi i efteråret 2022 turbo på vores bæredygtighedsrejse. Vi blev en del af virksomhedsprogrammet SMV:Grøn, og det hjalp os til at tage hul på både en afdækning af Jarnes’ potentiale for miljøforbedringer og kommunikation om vores grønne omstilling. Vi er nu godt igennem første fase og vil gerne tage jer en tur med ind i maskinrummet!


Potentialer for reduktion af CO2-udledning


Hidtil har vi bl.a. arbejdet med grøn omstilling i vores produktudvikling og vores valg af leverandører. Den 10. november 2022 havde vi så besøg af to rådgivere fra Niras, som gennemgik vores virksomhed og udførte en fuld energiscreening. De kiggede på bl.a. strømforbrug til vores ca. 200 maskiner, opvarmning af produktionsarealet og vores indkøb af materialer. Deres gennemgang vil munde ud i en databaseret tilbagemelding, som vi vil bruge til at justere vores tiltag i virksomheden og nedbringe Jarnes’ CO2-udledning.


Film om ambitioner og indsatsområder


Niras’ besøg i november blev fulgt og filmet af mediebureauet ZoeMe. Resultatet blev denne lille film, hvor vores salgs- og marketingansvarlige Charlotte Aarestrup Blach fortæller om Jarnes’ grønne ambitioner, Niras’ konsulent Yana Ramsheva forklarer rådgivernes tilgang, og Jarnes’ produktionschef Morten Jarne Clausen deler sine overvejelser om mulige indsatsområder.

Se filmen her – og hæng på, når vi senere i forløbet følger op med en film om de ændringer, vi får iværksat!

 

 

 

<